Lago Maggiore

Lago Maggiore: de ideale vakantiebestemming
Camping Continental Lido ligt vlakbij het bekende meer Lago Maggiore en het meer van Mergezzo. Het Lago Maggiore ligt tussen Italië en Zwitserland in. Het is één van de grootste meren van Italië. Op deze ideale vakantiebestemming geniet u van een schitterend landschap met stranden, bergen en valleien.

Activiteiten in de omgeving
In en rondom dit het Lago Maggiore is van alles te doen. Zo kunt u hier roeien, vissen, zwemmen, windsurfen, zeilen en zelfs duiken. Ook kunt u hier in de natuur goed wandelen en klimmen. Op Camping Continental Lido, maar ook op de nabijgelegen Camping Isolino huurt u mountainbikes waarmee u prachtige routes kunt afleggen.

Uitstapjes vanaf Lago Maggiore
In de omgeving van Lago Maggiore kunt u allerlei uitstapjes maken naar plaatsen in Italië en Zwitserland. Bezoek bijvoorbeeld eens de Zwitserse steden Ascona en Locarno. Of maak een wandeling in één van de talrijke natuurgebieden. De Italiaanse steden Milaan, Verbania en Lugano zijn ook prima geschikt voor een dagtocht.

Het meer van Mergozzo
Vanaf de camping bereikt u het privéstrand binnen enkele minuten lopen. Camping Continental Lido ligt weer aan het meer van Mergozzo, een zijtak van Lago Maggiore. Het zandstrand van dit meer loopt langzaam af en is daarom bijzonder geschikt voor kinderen.

Uitjes met kinderen
Wilt u op, rond of in de buurt van het Lago Maggiore iets leuks doen met uw kinderen. Mogelijkheden genoeg! Denk aan de volgende opties:

  • Avonturenpark Gordola, lekker klimmen en klauteren tussen de bomen
  • Safaripark Pombia, een soort Beekse Bergen bij het Lago Maggior. Rijd met de auto langs wilde dieren, bezoek het aquarium of het reptielencentrum en neem een kijkje nemen in het park  dinosauruspark.
  • Valkerij, spectaculaire roofvogelshow met adelaars, havikken en uilen in de bergen bij Locarno
  • Dierentuin in Stresa, kleinere dierentuin bij traditionele villa (Villa Pallavicini). Je vindt er pauwen, herten en lama’s.
  • Aqualake, gevestigd in Baveno, zwembaden, glijbanen, sportfaciliteiten en verschillende stranden.

Voor meer informatie over het Lago Maggiore (o.a. plaatsen, activiteiten, agenda) kan je een kijkje nemen op Lagomaggiore-nu.nl

Comments are closed.