Verbania

Verbania: een tuin aan het meer
Camping Continental Lido ligt vlakbij Verbania. Dit is de grootste plaats aan het meer Lago Maggiore. De stad bestaat sinds 1939. De plaatsen Intra en Pallanzawerden werden toen samengevoegd. Verbania is de hoofdstad van de provincie Verbano-Cusio-Ossola. Verbania is een grote toeristische trekpleister. Wanneer u een wandeling door deze stad maakt, treft u hier prachtige villa’s, parken en tuinen. Verbania wordt daarom ook wel ‘een tuin aan het meer’ genoemd.

De boulevard van Verbania
Verbania heeft een boulevard vol met fraaie kunstwerken. Bij de boulevard vidnt u ook restaurants en diverse leuke cafés. In de stad vindt u volop leuke, oude straatjes. Let wel op sommige straatjes zijn best wel stijl, dus uw kuiten zult u volen.

De Borromeïsche eilanden
Het is een echte aanrader om vanuit Verbania met de veerboot naar de Borromeïsche eilanden te varen. Deze eilandengroep ligt in het Lago Maggiore en is al eeuwenlang in handen van de familie Borromeo. U vindt er botanische tuinen, kastelen en zelfs een klein vissersdorpje.

Natuurgebied Val Grande
Ook heeft u vanuit Verbania toegang tot het prachtige natuurgebied Val Grande. Hier kunt u met het hele gezin genieten van een ontspannende wandeling door de woeste en ongerepte natuur.

Villa Taranto
Villa Taranto is direct aan het Lago Maggiore gelegen en ligt op loopafstand van camping Continental Lido.  Bij de villa liggen prachtige botanische tuinen die te bezichtigen zijn. Meer informatie over villa’s en tuinen in Verbania vindt u op de site van het toeristisch bureau van Verbania.


 

 

Comments are closed.